Gumiabroncs márkák ismertetése

 

nexen

NEXEN Gumiabroncs

1942-es alapítása óta a koreai NEXEN TIRE 70 év tapasztalatát és tudásanyagát gyűjtötte össze, hogy a legmodernebb technológiákat felhasználva a kornak megfelelő kiváló minőséget gyártson. Jelenleg vannak gumiabrocs gyárai Koreában, Kínában és 2014-ben megtörtént az alapkőletétel Csehországban, ahol 12 millió darabos éves kapacitással fog üzemelni az új gyár. Több gyári első szereléssel is rendelkezik mint például: Fiat, Kia, Skoda, VW, Renault, Hyundai. Kiválóan szerepelt az AutoBild tesztjein.

 

kumho

KUMHO Gumiabroncs

A Kumho Tires Dél-Korea egyik legnagyobb ipari cége, a Kumho, Samyang, Marshal, ZETUM márkájú gumiabroncsok gyártója. Termékei népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a tengeren túlon számos személyautó első szerelésű gumiabroncsai, de több európai gyártó (Smart-Mercedes, Volkswagen) is előnyben részesíti kitűnő minőségük és nagyszerű ár/érték arányuk miatt. A KUMHO Tyres nagy gondot fordít az innovációra is, hogy előkelő helyen maradhasson a kiélezett piaci versenyben. Kutató bázisuk van Ázsiában, Észak-Amerikában és Európában (Angliában) is, valamint Németországban termék fejlesztést végeznek. A gumiabroncsok gyártása 1950-től datálódik. A KUMHO részt az autósportban is, szponzorként és versenyabroncs gyártóként egyaránt. A személyautók számára készülő abroncsaik megfizethető áron érhetők el. Ennek is köszönhetően, gumijai a független tesztekben is rendre kitűnően teljesítenek, megbízható minőségűek, hosszú futásteljesítményük miatt népszerű a vásárlók körében.

 

hankook

HANKOOK Gumiabroncs

A koreai Hankook Tire a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban terjeszkedő gumiabroncs gyártója, mely személygépkocsik, kisteherautók, terepjárók (SUV), tehergépkocsik és buszok számára állít elő radiál gumiabroncsokat. Működését 1941-ben kezdte, terjeszkedéséhez kiváló minőségű termékeket és élvonalbeli technológiákat alkalmaz, melyek garantálják a járművezetők elégedettségét.  A gumiabroncsaikat olyan nemzetközileg ismert gépjárműgyártók választják, mint a Ford, Volvo, Mitsubishi, Renault és Volkswagen. A Hankook Tire 2006 óta Magyarországon is jelen van, Dunaújvárosban működik gyártóüzeme.

 

toyo

TOYO Gumiabroncs

A TOYO ésszerű alternatívája lehet bármely gyárilag szerelt felső kategóriás abroncsnak, hiszen minőségben hozza a japán gyártmányoktól elvárt színvonalat és tartósságot, árban sokkal kedvezőbb, mint vetélytársai, ugyanakkor a teljesítmény tekintetében sincs oka szégyenkezni. Aki prémium abroncsait TOYO-ra cseréli, egyetlen különbséget fog észrevenni, a pénztárcájában jelentkező jelentős megtakarítást.
Ezt az érzést a tankoláskor is átélheti, ha a legújabb fejlesztésű Toyo – NanoEnergy 3 abroncsot választja, amely egy új fejlesztés a NanoEnergy 2 generációja után. Ékes bizonyíték a minőségre: 2010-től az Audi TT gyári abroncsa a Toyo - Proxes T1 Sport (R01), valamint az RS 5 első szerelésű gumijának pedig a Toyo - Proxes T1 AO-t választotta az Audi.

 

inf

Infinity Gumiabroncs

A kínai fejlesztésű Infinity márka úgy döntött, hogy az Eco-barát gumiabroncsok irányába mozdítja el fejlesztéseit. Ennek következményeként jelent meg az első energia takarékos és környezetkímélő fejlesztése az ECOSIS , ECOMAX majd az Eco-Pioneer mintázatok. Kisteher kategóriában az Ecovantage mintázat fejlesztése látott napvilágot, amely vízelvezetés tekintetében jól viselkedik az utakon.
Az Ecosis mint új fejlesztés hivatalosan 2012. júniusában jelent meg a piacon. A jól kidolgozott mintázat a nedves utakon is jól tapadó tulajdonságokat mutatott a tesztelések során. Ennek a fejlesztésnek a célja az volt, hogy energiatakarékos jó menettulajdonságokkal ellátott gumiabroncsot biztosítsanak a vásárlók részére.
A kísérlet sikerült. Próbálja  ki Ön is!
A téli-gumik fejlesztésének eredményeként 2016-ban az Ecozen mintázat kikerült az utakra. Tesztelje le Ön is !

 

barum

BARUM Gumiabroncs

A cseh Barum 1945-ben jött létre három, korábban gumitermékek gyártásával foglalkozó cég egyesülésével. A személyautó abroncsok gyártása még 1934-ben kezdődött. A Barum 1993 óta a német Continental csoport tagja. Hazánkban régóta nagy népszerűségnek örvend, az egyik legismertebb márka az alacsonyabb árfekvésű kategóriában. Ma a Barum a világ egyik legkorszerűbb üzeme, az itt gyártott termékek minősége kitűnő. Az anyagösszetétel és a mintázat fejlesztése a háttérben álló anyacég szakértelmének köszönhetően követi a kor kihívásait. A BARUM abroncsai a legszélesebb felhasználó kör számára lettek optimalizálva és szinte minden autóhoz kínálnak olcsó és biztonságos gumiabroncsot téli és nyári használatra egyaránt.

 

deb

DEBICA Gumiabroncs

A Debica 1937-ben alapított lengyel gumiabroncs gyártó, 1995 óta a Goodyear csoport tagja. A Debica gumiabroncs gyár és a márkanév a Goodyear-Dunlop csoport többségi tulajdonában van 1995 óta. Az abroncsok tervezése és gyártása Lengyelországban történik. Lengyelországban a termék rendkívül népszerű, magasan vezet az eladási listákat. Abroncsaik tökéletesen alkalmazkodnak a régió piaci elvárásaihoz és az időjárási viszonyokhoz is. Az anyacég szakértelmét kihasználva jelentősen visszaszorították a fejlesztésre költött összeget, ennek következményeként árban rendkívül versenyképesek a DEBICA gumik, a minőségre pedig a Goodyear neve a garancia.

kor

Kormoran Gumiabroncs

A Kormoran 1995 óta a Michelin csoporthoz tartozó gumiabroncs márka. A Kormoran (régebben STOMIL) gumiabroncsok gyártása Lengyelországban történik. A vállalat több mint 30 éves múltra tekint vissza és számos területen vívtak ki elismerést termékeikkel. A Michelin csoport tagjaként, az anya-vállalat szakértelmét felhasználva alacsony árfekvésben, úgynevezett "budget kategóriás" áron kínálnak kiemelkedő minőségű és megbízható abroncsokat az európai vásárlók számára. A megbízható minőségre az Michelin név a garancia.

momo

MOMO Gumiabroncs

MOMO - az exkluzív gumiabroncs márka. A Momo-t 1964-ben Gianpiero Moretti autóversenyző alapította. Ebben az évben, Moretti megbízást adott egy helyi mesterembernek, hogy készítsen számára egy egyedi kormányozhatóságú versenyautót. Ez a mesterember megalkotta a Momo első speciális kormánykerekét - az első Momo kormánykereket a cég történetében - amely vastagabb volt a megszokottnál így kiváló tapadást biztosított a versenyek  idején. A többi csapat versenyzői is gyorsan észrevették Moretti új kormánykerekét és szerették volna ugyanazt a saját autóikra, így kezdett hírnevet szerezni a versenyzők közösségében. Az akkori Ferrari Formula-versenyző, John Surtees is felfigyelt erre a fejlesztésre és az  autóját fel is szereltette Momo kormánykerékkel. John Surtees Ferrarija, felszerelve a Momo Racing kormánnyal, megnyerte a Formula világbajnoki címet 1964-ben. És így született meg Gianpiero Moretti cége  a Moretti Monza, amely ma MOMO néven gyárt kormánykerekeket, könnyűfém felniket, tunning felszereléseket és gumiabroncsokat .
A Momo mögött jelenleg 50 év tapasztalat áll és beszállítója minden fontos autómárkának. 1970-től nem csak az autósport világában jeleskedik hanem utcai autókra is gyárt felszereléseket. 1980-tól szerződést köt a Rolls-Royce-al.  Majd több piacvezető autógyártónál is beszállító lesz úgy mint Aston Martin, Porsche, Opel, VW, stb. Az olasz fejlesztés mindig arra törekedett, hogy kitűnjön a maga egyediségében úgy kivitelben mint  innovatív megoldásokban, alkalmazva az új technológiákat, ezzel törekedve a minőségre is. A Momo gumiabroncsok komoly fejlesztések után kerültek az utakra.  Ma a Momo mint elismert márka jelenik meg a piacon együttműködve több jeles gyártóval és forgalmazóval. A Momo minden kategóriában kifejlesztett gumiabroncsokat , úgy mint a személygépkocsik, a könnyű teherautók, terepjárók és többcélú 4x4 abroncsok terén. A kínálat több mint 180 méretben vásárolható meg téli és a nyári változatokban egyaránt. 2005-től a Momo 60 országba exportál. Világszerte elismert egyediségéről és kiváló minőségéről.
EURÓPÁBA KERÜL A MOMO GUMIABRONCSOK GYÁRTÁSA 2016-tól. 
270 méret és 12 féle mintázat érhető majd el az európai piacon.

 

nan

Nankang Gumiabroncs

Nankang Rubber Tire Corp., Ltd. a legrégebbi gumiabroncs gyártó Taiwanban. 1959 február 25-én alapították Taipei városában, ahol jelenleg is működik. Több mint 50 éves múlttal rendelkezik a gyártásban. Jelenleg 100 országba exportál gumiabroncsokat. A Nankang megkapta a Ford Motor Company Q1 minősítését 1994-ben és megszerezte az ISO-9001 tanúsítványt is. Megbízható márka az olcsó kategóriában.

 

falken

Falken Gumiabroncs

A Falken gumiabroncsgyártó cég alapítója a japán Sumitomo, az alapítás éve: 1983. A cég elsődleges célja az volt, hogy az elsősorban Észak-Amerikai piacra gyártott kitűnő minőségű Sumitomo gumiabroncsokat más márkanéven a hazai vásárlók számára is elérhetővé tegye. Kezdetben Ohtsu néven forgalmazták a gumikat Japánban - nagy sikerrel. A japán piaci tapasztalatokra alapozva a vállalat Falken márkanéven indította be a gumiabroncsok forgalmazását immár globálisan. A világszerte elismert japán precizitásnak, szakmai tudásnak és gyártási technológiának köszönhetően a Falken gumi közép kategóriás árért, prémium kategóriás minőséget, és teljesítményt nyújt. A Falken gumik kiváló ár/érték aránya miatt kitűnő választás a közép kategóriában magasabb teljesítményre vágyó autósok számára. Terepjárók, SUV-ok ideális gumija. A nagy teljesítményű sport autók, luxus limuzinok kategóriájában szintén nagyon jó választás.
2017-től a Skoda autógyár elsőszámú beszállítója.
 

 

tau

Taurus Gumiabroncs

1912-ben alapították a Tauril Pneumatik autógumit, 1913-tól már a jól ismert Taurus néven futott. Az igazi autógumi gyártás, a 20-as évektől kezdett el hódítani. Ez a szakasz, egészen a ’49-es államosításig tartott, amikor a cég, Ruggyanta-árugyár néven kezdett el tovább tevékenykedni. 1973-ban odakerült a cégtáblára a Taurus márkanév is (Konkrétabban a Taurus Gumiipari Vállalat). Elsősorban mezőgazdasági gumiabroncsairól volt híres éveken át. 1996-ban a Michelin felvásárolta a Taurus gyárat és azóta is a francia gumi-ipari konszern érdekeltségi körébe tartozik. 2013-tól Taurus néven kifejlesztette személyabroncs kínálatát az olcsó de jó minőségű kategóriában. Jelenleg már kisteherautó méretekben is kapható. TAURUS a magyar márka a Michelin védjegye alatt.

apollo

Apollo Gumiabroncs

Az Apollo Tyres Ltd. székhelye az indiai Gurgaonban található. A vállalat 1972-es megalapítása óta foglalkozik gépjármű-abroncsok gyártásával és értékesítésével, dinamikus növekedésének eredményeként mára a világ szinte minden táján megvetette a lábát.

A társaságnak több gyártólétesítménye van Ázsiában és Európában, termékeit több mint 100 országban forgalmazza az Apollo és a Vredestein globális márkanevek alatt. Termékek széles portfólióját kínálja  mindenfajta személygépjárműre, kisteherautóra, teherautóra, autóbuszra, mezőgazdasági és ipari gépekre, kerékpárokra és off-road járművekre.

 

bfg

BFGoodrich Gumiabroncs

1870-ben Dr. Benjamin Franklin Goodrich megalapítja Észak-Amerika első gumiipari vállalatát és BFGoodrich néven forgalmazza a gumiabroncsokat. Számos rekordra lehet büszke a márka (mint pl.: az USA-t elsőként átszelő autó gumijaira, ez a márka volt, amely először tudott duplázni az Indy 500-on, ...). A márka a fejlesztésekben is az élen jár, amerikai járművekhez elsőként készítettek tömlő nélküli abroncsot, a BFG készítette az első olyan abroncsot, amely leeresztett állapotában is képes volt gördülni. Sikere volt rally-ban John Buffum révén már 1984-ben. 2000-től van jelen Európában személyabroncs-termékcsaládjával. Egyedülálló GRIP technológiáját alkalmazó nagy teljesítményű abroncsainak köszönhetően még nagyobb élmény az autózás. Napjaink sikerei közül talán kettő is elég meggyőző: 2002-2007 közötti Dakara győzelmek és 2006-ban Sebastian Loebbel Rally VB cím. Ma a Michelin csoport tagja.

br

Bridgestone Gumiabroncs

A Bridgestone 1931-ben Japánban alapított gumiabroncs gyártó válallat. A Bridgestone prémium márka termékválasztéka a gépkocsigyártás teljes palettáját lefedi, termékeit számos autógyártó választja első szerelésű abroncsként. 1988-tól tulajdonát képezi a Firestone amerikai abroncsmárka is. Évekig a Forma1 hivatalos abroncsbeszállítója volt, összesen 5 világbajnoki címmel büszkélkedhet.

 

conti

CONTINENTAL Gumiabroncs

A Continentalt 1871-ben, Hannoverben alapították. Eleinte pneumatikus és tömör gumiabroncsok gyártása volt a fő profilja, mára a Continental egyike a világ öt legnagyobb autóipari beszállítóinak, Európában pedig őt illeti az előkelő második hely.

A vállalat mai napig az abroncsairól a legismertebb. Olyan újítások fűződnek a Continental nevéhez, mint az első mintázattal rendelkező gumiabroncs gyártása, vagy a kordszálas abroncsok készítése, vagy a tömlő nélküli abroncsok szabadalma. Kezében van több hazánkban népszerű márkájú gumik gyártása, mint Barum, Uniroyal, Semperit, Sportiva.

 

cooper

Cooper Gumiabroncs

A gyár 1946-ban vette fel a Cooper Tire and Rubber Company nevet. Múltja a múlt század elejére nyúlik vissza, elődjét 1914-ben alapították, melyet felvásárlás révén szerzett meg. A vállalata amerikai központtal működik. Több ismert márkát gyárt és forgalmaz, mint például az Avon, Cooper, Dean, Eldorado, Mastercraft, Starfire, Definity. A Taiwanon működő Chengshan Tire Co. vállalatban többségi részesedéssel rendelkezik, globális eladásainak negyede a Kínai piacon történik. A Cooper Tire a második legnagyobb gumigyártó az Egyesült Államokban a Goodyear után.

 

dayt

Dayton Gumiabroncs

A Dayton gumiabroncs gyár és márka a Bridgestone csoporthoz tartozik. A gyár története a Firesteone-hoz kötődik, amikor 1961-ben megvásárolta a Dayton márkanevet és gyárat a Daycotól. Később, 1988-ban a Bridgestone felvásárolta a Firestonet, ezzel egyidejűleg hozzájutott a Dayton márkanévhez is. A Bridgestone a Dayton márkáját az úgynevezett "budget" - kedvező árú, gazdaságos - kategóriába pozicionálta. A gumik gyártása az anyacég szigorú felügyelete alatt történik, felhasználva a Bridgestone technológiáját és kutatási eredményeit, alacsony áron képesek piacra vinni a jó minőségű és teljesítményű gumiabroncsokat. Hazánkban a Dayton még kevéssé ismert gumi, pedig a legextrémebb körülmények között tesztelik.

 

dunl

DUNLOP Gumiabroncs

A Dunlop 1889-ben Dublinban alapított gumiabroncs gyártó cég. Az alapító - John Boyd Dunlop - fejlesztette ki fia számára az első levegővel fújt abroncsot, mely néhány évvel később forradalmasította a járműgyártást is. Ma már szinte minden német és japán autógyár autóin megtalálhatók a Dunlop első szerelésű gumiabroncsai. A márka 2000 óta a Goodyear csoport tagja. A Dunlop prémium kategóriás márka, a Goodyear-Dunlop csoport névadó tagja. Míg a Goodyear a csendes, komfortos gumit preferáló, addig a Dunlop a fiatalos, sportosan vezető vásárlók igényeit kívánja kielégíteni. Termékei a legmagasabb csúcstechnológiát képviselik úgy, hogy abroncsaikkal az élmény-autózás se maradjon ki. Fejlesztéseinek középpontjában a sport-szedánok és nagyméretű, felső kategóriás limuzinok, SUV-k gumiabroncs-ellátása áll.  A Dunlop gumik nagy biztonságosságot és sportos vezetési élményt nyújtanak, mert a fejlesztések középpontjában mindíg a kiváló irányíthatóság és a pontos felület visszajelzés áll.

 

fires

Firestone Gumiabroncs

A Firestone-t 1900-ban az Egyesült Államokban alapították. 1961-ben megvásárolta a Dayton márkanevet és gyárat a Daycotól, majd 1988-ban ő maga is a felvásárlás sorsára jutott, a Bridgestone csoport tagja lett. A csoport középkategóriás márkája. Megbízhatósága és kedvező ára miatt több autógyár is gyárilag szereli kis- és középkategóriás autóit Firestone gumiabroncsokkal.

 

fulda

FULDA Gumiabroncs

A FULDA neve több mint 100 éves múltja során összefonódott a német csúcstechnológiával. Az 1900-ban alapított cég az a német gumiabroncs gyártó, amelynek minőségi termékei biztonságot és hosszan tartó teljesítményt garantálnak, illetve kiemelkedő  értéket nyújtanak az árukért. Körülbelül 10%-os piaci részesedésével ma a Fulda Németország egyik vezető márkája, amely megbízható és csúcsminőségű termékek széles skáláját kínálja személyautók, könnyű teherautók, teherautók, illetve mezőgazdasági gépek számára.

 

goody

GOODYEAR Gumiabroncs

A Goodyear Tire & Rubber Company 1898-ban, az amerikai Ohio-ban gumitermékek gyártásával kezdte működését. Nevét Charles Goodyear-ról a gumi vulkanizálás feltalálójáról kapta. Ma a világ egyik vezető gumiabroncsgyártó vállalkozása. Termékválasztéka a járműgyártás teljes palettáját lefedi. Az első keréknyomokat a Holdon szintén Goodyear abroncsok hagyták. A Goodyear márkájú gumiabroncsokon kívül, a társaság több más, jól ismert és elfogadott gumi márka tulajdonosa, mint a Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava és Debica.

 

kings

KINGSTAR Gumiabroncs

A Kingstar a koreai Hankook Tire úgynevezett "budget" (gazdaságos) kategóriájú márkája. A terméket Kínában gyártják, így versenyképes árával könnyen hódítja meg a vásárlókat.

 

kle

Kleber Gumiabroncs

A Kleber eredetileg a BF Goodrich 1910-ben, Franciaországban alapított vállalata, mai elnevezését 1968 óta viseli. A Michelin csoporthoz tartozik, annak közép kategóriás márkája. Azok számára ideális, akik nem akarnak lemondani a biztonságról, de ugyanakkor a prémium kategóriás termékek által kínált előnyöket nem tudnák kihasználni. A Kléber termékeit a legszélesebb felhasználói réteg számára optimalizálja és az anyacég tapasztalt fejlesztő gárdájával a háttérben jelentős fejlesztési költséget takarít meg a Kléber így tudja termékeit megfizethető áron kínálni.

 

lau

Laufenn Gumiabroncs

A Laufenn gumi márka a Hankook budget (gazdaságos) kategóriájú gumiabroncsa. Termékpalettája lefedi a személyautókat és a SUV-okat egyaránt. A Laufenn széles választékát kínálja a minőségi termékeknek, melyek illeszkednek a különböző életmód igények kielégítéséhez.

 

mat

Matador Gumiabroncs

A Matador cég pozsonyi székhelyű. 1925-ben indították a gumi gyártást Csehszlovákia első gumiabroncs gyárában, mely neve összeforrt az akkori híres csehszlovák autómárkákkal, mint a Skoda, Tátra vagy Aero. A gyártó részleg ma Púchovban van, ahol 1993 óta minden termék Matador márkanéven készül. 1998-ban közös vállalatot hoztak létre a Continentallal teherautó gumiabroncs előállításra Púchovban. Jó minőségű, alacsony árfekvésű közkedvelt márka főként személyautó gumi, kisteherautó gumi és teherautó gumiabroncs kategóriában.

 

mic

Michelin Gumiabroncs

A Michelin egyike a legrégebben gumiabroncs gyártással foglalkozó cégeknek, 1889-ben alapított Franciaországban. A Michelin-hez fűződik a napjainkban szinte teljesen általánossá vált radiál szerkezetű abroncsok kifejlesztése (1946), a gumiabroncs fejlesztések élenjárója. Magyarországon is rendelkezik gyártóüzemmel. A közel másfél évszázados tapasztalat garantálja, hogy termékei a prémium kategórián belül is kiemelkedő minőségűek. Termékeiről általánosságban elmondható, hogy a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a minél komfortosabb és tartósabb gumiabroncsok előállítása érdekében. A Michelin termékek a legmagasabb vásárlói igényeknek is megfelelnek. A vállalat folyamatos kampányokkal hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra és energia takarékosságra. A zöld komponenseket (Green-X) tartalmazó termékeivel közvetlenül is tesz a természet megóvásáért.

 

nok

Nokian Gumiabroncs

A finn Nokian Tyres az egyetlen gumiabroncs gyártó a világon, amelynek középpontjában olyan termékek és szolgáltatások kialakítása van, amelyek megkönnyítik a biztonságos közlekedést északi körülmények között. A cég innovatív személyautó, teherautó és a nehézgép gumiabroncs fejlesztése terén. A Nokian Tyres termékei fejlesztésénél cél a fenntartható biztonság és a környezetbarátság a termék életciklusa során. Prémium kategóriájú gumiabroncs téli gumi és nyári gumi kategóriában is.

 

pirelli

Pirelli Gumiabroncs

Egy olasz mérnök, Giovanni Battista Pirelli alapította a céget 1872-ben. A tömegtermelés 1890-ben kezdődött, akkor még kerékpárgumit gyártottak. 1901-ben már autókra készítettek (csavarrögzítéssel) gumiabroncsot. 1913-ban pedig autóversenyeken is feltűntek a Pirelli abroncsai, először egy Peugeot-n. :-) Jelenleg is a Forma1 gumibeszállítója. Prémium minőségű termékeik a legmagasabb vevői igényeket is kielégítik. Számos felső kategóriás autógyártó választotta modelljeire első szerelésű abroncsnak a Pirelli gumijait.

 

rik

Riken Gumiabroncs

A Riken márkanév Japán eredetű. A céget Riken Gomu Industry néven Japánban alapították 1917-ben és az abroncsokat is ott gyártották. 1979-től exportál gumiabroncsokat az Egyesült Államokba és Európába.  1992-ben megalakul a Michelin Okamoto Tire Corporation és ettől kezdve a Michelin csoport tagja. Ma 170 országban van jelen. Széles gyártási palettával rendelkezik a személy és a kisteher kategóriában. Riken az esztétika és a fejlett technológia kombinációja alacsony áron. Fejlesztései az európai időjárásnak megfelelőek.

 

sem

Semperit Gumiabroncs

A Semperit márka gyökerei a magyar történelembe is visszanyúlnak. Európa első gumiabroncs gyárában Wimpassingban, Ausztriában, illetve egészen pontosan akkor még az Osztrák-Magyar Monarchia gumiabroncs manufaktúrájában 1850-ben kezdték meg a termeléstA második gyáregységet 1896-ban nyitották Traiskirchenbe, amit a cég leányvállalata a Miskolczy & Co. OHG üzemeltetett. A Semperit nevéhez fűződik az első lamellázott téli gumi kifejlesztése és gyártása. A nagy múltú márkát 1985-ben a Continental felvásárolta és része lett a Continental AG-nek. Céljuk, hogy megbízható középkategóriás gumiabroncsokat gyártsanak az európai (közép-európai) piac számára. A Continental technikai fejlesztéseire alapozva azóta is folyamatosan megbízható és biztonságos gumiabroncsokat állítanak elő az átlagos felhasználók igényeinek megfelelően, amit a márkanév latin neve is hűen tükröz "semper it" - folyamatosan fut.

 

spor

Sportiva Gumiabroncs

A Continental csoport tagja.
A Conti konszern ezzel a márkával a középkategóriában olyan abroncsot hozott létre amely ár-érték arányban a vetélytársai fölött áll. Mintázatai küllemre és az utakon való viselkedésre egyaránt megfelelőek. A kompakt és középkategóriás autók igényeit messze kielégíti.

 

star

STARFIRE Gumiabroncs

A Cooper Tire & Rubber Company Europe Ltd. az Ohio állambeli Findlay-ben székelő Cooper Tire & Rubber Company leányvállalata, amely több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik az abroncsgyártás területén. A Cooper termékei Cooper és Avon márkanevek alatt teljesen lefedik a személyautók és 4x4  abroncsok területét, az Avon motorkerékpár abroncsokkal kiegészítve.
A Cooper Tires által alapított Starfire Tires bemutatja legújabb téli abroncsát, a Starfire W200-at, mellyel a kompakt autók piacát célozza meg, és a legfrissebb gyártási technológiákat alkalmazta a kifejlesztése során.
Alpesi környezetben tesztelték, Szerbiában gyártják. A Starfire téli abroncs család legújabb tagja kivételes tapadással rendelkezik havon, latyakon és nedves útviszonyok között, köszönhetően a számítógépes csúcstechnológiának és a megnövelt vízelvezető-készségének.

 

uni

UNIROYAL Gumiabroncs

Az Uniroyal 1892-ben alakult az USA-ban Rubber Company néven. Ma a Continental csoport egyik vezető gumiabroncs márkája. Az Uniroyal gumikat sokan választják nagyon sok különböző ok miatt, sok-sok különböző járműre. Az Uniroyal minden erőfeszítést megtesz azért, hogy kiváló minőségű, nagy futásteljesítményű gumiabroncsokat gyártson személyautókra (beleértve a terepjáró, SUV, kisteherautókat is) és teherautókra.

 

vre

Vredestein Gumiabroncs

Az Apollo Vredestein B.V. hollandiai székhelyű gumiabroncs gyártó vállalat, mely a piacközpontúság, a kreativitás és a rugalmasság példátlan elegye. A Vredestein stratégiája az optimális ár/érték aránnyal rendelkező gumiabroncsok gyártása. Közepes méretű, független abroncsgyártó, döntéseiket így gyorsan és megbízhatóan tudják meghozni, megvalósítani. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően csúcskategóriás gyártóberendezések működnek az Enschedében lévő gyáregységben. A gyár tökéletesen felszerelt arra az összetett folyamatra, amit a hihetetlenül sokféle abroncs egy helyen történő gyártása jelent. Itt készülnek ugyanis a nyári, a téli, és az egyre népszerűbb négyévszakos gumiabroncsaik, továbbá a kisteherautókra, valamint a mezőgazdasági és ipari gépekre való gumik is.

 

sea

Saetta Gumiabroncs

A SAETTA a világ vezető gumiabroncsgyártójához a Bridgestone csoporthoz tartozik. A SAETTA a Bridgestone budget (gazdaságos) kategóriás gumi márkája. A gumiabroncsok Olaszországban készülnek.

SAILUN Gumiabroncs

Az első Sailun gumiabroncs 2001-ben futott ki a gyártósorról.
A Sailun Tires azóta 30 millió gumiabroncsot gyárt évente és több mint 50 országba szállít.
Garantált minőség alacsony áron.

 

sava

SAVA Gumiabroncs

A szlovén márkájú Sava gumiabroncsok gyártása 1921-re nyúlik vissza, mely az ország "nemzeti kincse". A mai helyzetét az 1998-ban kezdődött felvásárlás határozza meg. A Goodyear 2004-ben 100%-os tulajdonjogot szerzett a Sava gumiabroncs gyárban. A Sava gumiabroncsok a gazdaságos kategóriába tartoznak, termékeiket az Európai igényekhez, út- és időjárási viszonyokhoz optimalizálják. Az anyavállalat szakértelmére és pénzügyi hátterére támaszkodva megbízható minőségű és biztonságos abroncsokat állítanak elő mindenki számára elérhető árakon.

 

sti

STRIAL Gumiabroncs

A STRIAL gumiabroncsokat Szerbiában, Pirotban gyártják,a Tigar gumigyárban. A gyár a Michelin vegyesvállalataként működik, itt gyártják a Kormoran abroncsokat is. STRIAL abroncsokat kínálunk olcsón a Michelin által ellenőrzött minőségben. Próbálja ki!

Címkék